A.T.O.M style Headline Animator

Search

Google
 

Tuesday, April 15, 2008

Dacia Sandero a debutat la Salonul Auto de la Geneva

Dacia Sandero a debutat la Salonul Auto de la Geneva
Primul mare Salon Auto european a fost prilejul lansarii oficiale a celui de-al cincilea model din gama Dacia, precum si a noii sigle a constructorului autohton.

_RBC3923.JPGStandul Dacia, invecinat cu Lexus si, mai nefericit, cu cel al constructorului indian Tata a devenit neincapator in momentul dezvelirii noului Sandero. Interesul din ce in ce mai mare pe care producatorul roman de automobile reuseste sa-l suscite confirma succesul modelelor Dacia pe pietele internationale si anunta continuarea trendului ascendent.

Noul model este, de fapt, versiunea hatchback a clasicului Logan. Principala noutate o reprezinta alegerea celor de la Dacia de a realiza o versiune care difera mult din punct de vedere estetic fata de modelul sedan de baza.

Lungimea totala masoara 4.020 mm, mai putin cu 230 mm fata de Logan, iar ampatamentul este mai mic cu 40 mm (2.590 mm). Noile dimensiuni nu au influentat sesizabil spatiul generos al habitaclului, ci doar volumul portbagajului, care poate primi acum, in versiunea standard, 320 de litri. O alta noutate o reprezinta si bancheta spate rabatabila ce permite cresterea volumului util de incarcare pana la 1.200 de litri. De asemenea, designul interiorului este schimbat, muchiile drepte fiind inlocuite de contururi rotunde ce dau un aer modern habitaclului.

Gama de motorizari a fost preluata de la Logan, mai putin motorul de 1,6 l 16V.

Desi masina se vrea a fi cat se poate de practica, cele mai multe discutii purtate de vizitatorii standului erau legate de design. Dupa micile critici de care Dacia se pare ca nu poate sa scape, parerea unanima a fost ca noul model arata bine._RBC3642.JPG

In schimb, noua sigla cromata, ca la majoritea marcilor pozitionate mult mai bine pe piata, ce doreste sa creasca prestigiul Dacia, pare un pic cam fortata.

Toate informatiile despre Dacia Sandero si restul noutatilor de la Salonul Auto de la Geneva va invitam sa le descoperiti in numarul de aprilie, ce va aparea pe piata pe 17 martie.

No comments:

top 90
Powered By Blogger