A.T.O.M style Headline Animator

Search

Google
 

Thursday, April 17, 2008

Volkswagen Pirelli revine pe piata dupa 25 de ani

Figura iconica din trecut – Golf GTI Pirelli – se intoarce pe piata dupa 25 de ani de la aparitia originalului, eveniment care a avut loc in Marea Britanie. Introdus in public in 1983, GTI Pirelli a fost bazat pe platforma Golf MkI si echipat cu jantele din aliaj Pirelli „P”. Succesul a survenit imediat, dat fiind faptul ca au fost vandute toate cele 10.500 de unitati in doar sase luni de zile.

Prin ce se diferentiaza noua aparitie fata de un Golf obisnuit? Pe langa faptul ca are la baza platforma GTI MkV, automobilului i s-au modificat setarile ce vizeaza dinamica si caroseria, obtinandu-se un model mai performant din punct de vedere al coeficientului de aerodinamica.

Sub capota gasim un propulsor pe benzina de 2 litri T-FSI, care dezvolta o putere de 230 de cai, cu 30 de cai mai mult decat modelul de serie. Astfel, motorul poate fi cuplat ori la o cutie de viteze manuala in sase trepte, sau la mult-dorita DSG cu dublu-ambreiaj, tot in sase rapoarte. Sprintul 0-100 km/h este acum efectuat in 6,8 secunde – un avans de 0,4 secunde fata de modelul standard – iar viteza maxima a crescut de la 235 la 245 km/h.

Daca acum 25 de ani, jantele ce echipau GTI Pirelli erau de 13 inci, acum avem de-a face cu jante de 18 inci si cu cinci spite, fiind incaltate in pneuri Pirelli P-Zero cu dimensiuni 225/40 R18. Tot la aspectul exterior amintim elementele colorate prezente in spoilere, farurile si geamurile fiind dotate cu sticla fumurie. Pe bandourile laterale se gaseste scris „Pirelli”, culoarea acestuia putand fi argintiu, negru sau albastru.

La interiorul ne intampina scaune care sunt pe jumatate din piele, iar cealalta jumatate primeste o tratare care nu s-a mai intalnit pana acum: fata si spatele scaunelor sunt imprimate cu profilul anvelopelor – in imagine se vede mai clar acest lucru. De asemenea, volanul si maneta cu care se actioneaza frana de mana sunt in contrast cu restul interiorul, capatand culoarea galbena.



Din punct de vedere al dotarilor standard oferite, modelul detine sase airbag-uri, aer conditionat care actioneaza in doua locuri diferite, sistem stereo CD si sistem de siguranta ESP.

In concluzie, va putem spune ca modelul va aparea in iunie, iar preturile vor porni de la 28.000 de Euro pentru varianta cu 3-usi si echipata cu cutie manuala in sase trepte sau 30.300 de Euro pentru varianta in 5-usi si cutie de viteze DSG cu sase rapoarte.

No comments:

top 90
Powered By Blogger