A.T.O.M style Headline Animator

Search

Google
 

Thursday, April 17, 2008

Land Rover prezinta conceptul hibrid LRX la New York

Lasarea conceptului LRX s-a petrecut la Salonul Auto de la Detroit. In prezent, la New York Land Rover a dezvaluit o versiune diesel-electrica a acestui automobil de teren - oarecum. Cei de la Land Rover au numit hibridul “Black and Silver LRX Hybrid Concept”. Acesta este negru-argintiu si ascunde sub capota un propulsor turbo-diesel de 2.0 litri, capabil sa emita doar 120 g/km de CO2.

Oficialii nu au spus inca daca Land Rover LRX va intra sau nu in productie. Acest lucru, se pare, tine de feedback-ul oferit de catre public. Automobilul a fost bine primit la New York, motiv pentru care Phil Popham, managing director la Land Rover a declarat: “Am stiut mereu ca motivul pentru care LRX a fost creat este acela de a oferi o gama variata de modele, cu o serie de propulsoare care includ si grupuri hibride sau capabile sa consume bio-combustibil".

O evolutie indrasneata
Conceptul LRX marcheaza o evolutie indrazneata a design-ului Land Rover, oferind astfel brandului deschidere si catre alte segmente de piata, dar ramanand in acelasi timp fidel valorilor care il caracterizeaza. Prin dimensiunile compacte, greutatea mai redusa si tehnologii de ultima generatie, "modelul LRX in trei usi este conceput pentru nevoile unei lumi in continua schimbare".


Interiorul
Interiorul conceptului LRX demonstreaza ca acest model compact poate fi, totusi, spatios, practic, versatil si sofisticat. Un truc folosit de cei de la Land Rover pentru un minus de kilograme a fost inlocuirea sticlei geamurilor laterale si a plafonului cu un material sintetic special (polycarbonate from SABIC Innovative Plastics), vehiculul devenind astfel cu 40% mai usor.

Specifcatii tehnice
Lungime: 435 cm
Latime: (exclusiv oglinzile): 189,5 cm
Latime: (inclusiv oglinzile): 208,3 cm
Inaltime: 60.4 in / 1535 mm
Wheelbase: 266 cm
motorizare (propusa): turbo-diesel de 2.0 litri
Consum: 4.7 litri/100 km
Emisii CO2: 120 g/km

No comments:

top 90
Powered By Blogger