A.T.O.M style Headline Animator

Search

Google
 

Thursday, April 17, 2008

Ford datoreaza statului roman 27 de milioane de euro

Ford va trebui sa achite, pana cel mai tarziu la 26 iunie, suma de 27 de milioane de euro reprezentand ajutorul de stat acordat ilegal la privatizarea Automobile Craiova. "Colegiul Director al AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) a decis, marti, ca termenul pana la care Ford trebuie sa achite cele 27 milioane de euro considerat ajutor de stat acordat ilegal de catre oficialii europeni este 26 iunie", a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, Laszlo Gyerko, vicepresedinte AVAS pe probleme de valorificare si membru in comisia de privatizare a Automobile Craiova. El a mentionat ca notificarea scrisa va fi transmisa producatorului auto in acesta saptamana.

Notificarea va fi transmisa catre Ford Motor Company, Ford Europe, Daewoo Automobile Romania si Automobile Craiova in termen de cinci zile si va contine ordinul de recuperare a sumei si o copie a deciziei emise de Comisia Europeana (CE). In termen de 10 zile de la primirea notificarii si a ordinului de recuperare, beneficiarul ajutorului de stat urmeaza sa transmita AVAS acordul de rambursare a sumei. Totodata, institutia anunta ca va informa CE, in termenele prevazute in decizia de recuperare, asupra etapelor parcurse.

Ford a preluat 72,4% din actiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro. In toamna anului trecut, dupa ce a avut loc semnarea contractului de privatizare, Comisia Europeana (CE) a deschis o investigatie cu privire la aceasta tranzactie. Dupa finalizarea anchetei, in februarie 2008, CE a solicitat Guvernului sa recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, suma care reprezinta ajutor de stat ilegal.

No comments:

top 90
Powered By Blogger