A.T.O.M style Headline Animator

Search

Google
 

Thursday, April 17, 2008

De astazi noul i10 va infrunta traficul din Bucuresti

Aseara, in Piata Revolutiei, Hyundai Romania a lansat oficial in Romania cel de-al doilea copilas al lor cu prefixul „i” - i10. Desi mai toti invitatii de acolo asteptau cu sufletul la gura masinuta, a sosit mai intai una bucata filmulet cu Andi Moisescu, la volanul unui exemplar albastru i10; Andi ne-a asigurat ca in 15 minute avea sa soseasca la locul lansarii. Dupa 5 minute – inca un filmulet cu Moisescu anuntand ca in 10 minute ajunge. Intre timp ne mai arunca o „pastiluta” despre cat de bine si de usor se conduce masina. Dupa alte cinci minute – da, ati ghicit – inca un film cu acelasi personaj anuntandu-ne ca in 5 minute va fi alaturi de noi. Ce mai, suspans in floare, nu gluma!

Tocmai cand ma gandeam ca vom vedea autoturismul facandu-si intrarea cu fast, condus, bineinteles, de acelasi Moisescu, apare doar personjul din urma, pe scena, dar fara masina. Au urmat aplauze, cativa „grei” din conducerea Hyundai si un specialist in marketing care au vorbit, rand pe rand, despre masina. Dupa 20 de astfel de minute, pe o muzica bine aleasa, si-au facut intrarea niste baieti foarte tineri si cu o coloana foarte flexibila, executand tot felul de figuri si sarituri care de care mai periculoase si mai spectaculoase. Tocmai cand ne asteptm mai putin, din spatele cortinelor si-au facut aparitia, aproape simultan, trei exemplare i10, unul alb, unul albastru si unul rosu, avand fiecare la volan cate un baiat dragut. Inca o serie de sarituri si diverse figuri peste masini, confeti si „voila”, avem inca o masinuta lansata in Romania. Prezentare draguta, muzica buna, informatii garla si o „vedeta”, cu patru roti, pe cinste, asa s-ar putea caracteriza lansarea celui mai nou sosit in clasa A. Bun. Si acum sa vorbim putin si despre masina.


i10 – o noua intrare in lumea Hyundai i
Intrucat este cea de-a doua masina care va avea prefixul “i”, i10 va juca un rol fundamental pentru portofoliul Hyundai. Modelul va fi responsabil pentru cresterea volumului de vanzari in Europa. i10 introduce doua motoare suplimentare, trasmisie automata, este bine echipat, putand astfel intra in competitie cu segmentul A. Ca si in cazul i30, modelul i10 a fost proiectat si dezvoltat tinadu-se cont de nevoile Europei.

In ceea ce priveste principalul client tinta pentru produsul lor i10, cei de la Hyundai afirma ca „ne indreptam atentia catre 3 grupuri de prospectiune:
- cei care isi doresc o masina de incepatori
- persoanele care doresc sa achizitioneze a doua sau a treia masina pentru familie
- grupul tinta in dezvoltare a asa-numitilor „parinti singuri” (parinti ai caror copii s-au mutat la casele lor), care sunt activi, au varsta cuprinsa intre 50 si 70 de ani dar au inca spiritul tanar, sunt deschisi, iar copiii si-au luat deja zborul din cuib”. Hyundai Romania mai spera ca i10 va atrage de asemenea o mare parte din clientii de sex feminin, procentajul asteptat fiind de aproximativ 60%.

Motorizare
i10 este pus in miscare de trei motoare, doua pe benzina, Epsilon de 1.1 litri SOHC imbunatatit (66 CP) si un nou Kappa de 1.2 litri DOHC (75 CP), si unul diesel, cu injectie directa de motorina la presiune inalta U1.1 litri DOHC (75 CP). Toate motoarele sunt disponible cu o cutie manuala standard in 5 trepte, iar o versiune a transmisiei automate va fi oferita optional pentru ambele motoare pe benzina. Amortizoarele cu gaz sunt standard pentru aceasta serie, la fel si un sistem de franare cu ABS pe toate cele 4 roti.

Echipare
Pentru o echipare de top, i10 are urmatoarele caracteristici: actionare electrica pentru geamuri si trapa, spoiler pe spate, antena montata pe acoperis, volan si buton al schimbatorului de viteze invelite in piele si posibilitatea de a urca in masina fara chei. Sistemul audio integrat 2-DIN RDS este standard pentru toate versiunile. Sistemul audio integrat in tabloul de bord, care poate receptiona RDS (Radio Data System) reprezinta o conexiune AUX, care permite pasagerilor sa introduca dispozitive externe precum i-Pod-uri sau MP3 playere.

Pretul de pornire al noului i10 in Romania este de 6.690 euro, fara TVA.

No comments:

top 90
Powered By Blogger